Derfor skal du velge WordPress som CMS system for din webside

Hvorfor skal jeg bruke WordPress? Er ikke WordPress unødvendig komplisert? Kan nettsiden vokse med WordPress?

Vi får en del spørsmål om WordPress, og hvorfor vi sverger til det.

Det er forøvrig helt sant at det er mange andre nettsidebyggere som er enklere i bruk, men i denne artikkelen skal vi forklare hvorfor vi til tross sverger til WordPress.

Men hva er WordPress?
WordPress er en nettsidebygger som inkluderer et CMS (innholdsstyringssystem) system. Det vil si et system for å enkelt å systematisere og vedlikeholde innhold.

En vanlig misforståelse er at WordPress er et bloggsystem.

Det stemmer altså ikke. 

Ja WordPress startet som et bloggverktøy, men har utviklet seg gjennom årene til en kraftig nettstedbygger og et robust innholdsstyringssystem (CMS).

Nå er WordPress fleksibel nok til å lage alle typer nettsteder, alt fra enkle landingssider til komplekse nettbutikker med 1000-vis av produkter. 

Det er hovedårsaken til at WordPress har vokst så mye i popularitet. I følge en nylig undersøkelse er 32,3% av alle nettsteder på internett basert på WordPress plattformen.

Blant annet er whitehouse.gov , sonymusic.com , news.Microsoft.com, https://thewaltdisneycompany.com/ WordPresser med bra størrelse – 

 

I Norge har vi .feks brreg.no , blogg.no og hoyre.no 

 

Så la oss ta en kikk på hvorfor du bør velge WordPress.

1. WordPress er Gratis og åpen kildekode.

WordPress er drevet av en organisasjon og tusenvis programmerere utvikler plattformen videre som en salgs gigantisk dugnad.

Det eneste du trenger er et domenenavn (Koster ca 120,- i året) og et webhotell (Priser FRA 30,- i med) for å kunne ha din egen WordPress side – Selve programvaren er gratis. WordPress er altså en programvare som du installerer på en webserver. 

Det er ikke vanskelig eller du du be om oss om hjelp. Det tar ca 15 min totalt.

2. WordPress er lett å tilpasse utseende på med «Temaer!

Det betyr at du kan «Plug & Play» ferdiglagde design temaer fra dyktige designer rundt om i verden.

På den måten kan du få et flott utseende på nettsiden din uten å designe noe som helst selv. De fleste Temaer er gratis , men det er en fordel å betale en liten sum for et såkalt Premium Theme.

Du kan også få akkurat det utseende på nettsiden som du ønsker, gjerne i henhold til din firmaprofil. Sidebyggere som Elementor gjør det til en lek.

3. Utvide funksjonalitet.

Det finnes vel 60 000 såkalte «Plugins» til WordPress. Dette er tredjeparts tilleggsprogrammer som dekker så å si alle funksjonalitetsbehov du har for websiden din. F.eks kan man installere Woocommerce som er gratis plugin for netthandel.

I tillegg finnes det plugins for flerspråklig, sikkerhet, slideshow, skjemaer, popups osv . Igjen så er de aller fleste gratis å bruke, ihvertyfall med basis funksjonalitet. Noen Plugins koster noen få $.

4. WordPress er SEO ventelig.

Det betyr at f.eks Google lett kan indeksere og rangere innholdet på et Wordnettsted i sine databaser.
WordPress er skrevet ved hjelp av standard kvalitetskode og produserer semantisk markering.

I ikke-geek-termer betyr dette at Google og andre søkemotorer elsker WordPress.

Dette er grunnen til at WordPress-nettsteder pleier å rangere høyere enn andre i søkemotorer.

5. WordPress er mobilresponsive

60-70% av trafikk til nettsider kommer fra mobil. WordPress har en rekke funksjonalitet for å gjøre nettsidene mobiltilpassede. Dette er også blitt vektor faktor for å rangere høyt på Google

5. Med WordPress er det eneklt å få hjelp

WordPress har et enormt community som du kan spørre om hjelp til alt mulig. I motsetning til mange andre websideprogram som er eid av store firma, er det mulig for en hvilket som helst utvikler med generell programmeringskunnskap å modifisere og rette på programmeringen på din WordPress.

I praksis betyr det at får du et firma til å utvikle nettsiden for deg med WordPress kan du når som helst få noen andre til å hjelpe deg med den nettsiden. Du er altså ikke på noen som helst måte avhengig av firmaet som hjelp deg med bygge siden.

Får du ikke fatt personen som laget nettsiden lenger? Ingen fare , les denne artikkelen om hvordan det er ingen krise.

6. WordPress er rask
I motsetning til hva mange mener så er WordPress faktisk en av de raskeste på nett. Det betyr selvsagt ikke at du ikke trenger tenke på hastighet. 

En WordPress side kan også være supertreg hvis man gjør feile valg med Plugins, bilder og webserver. Men gjort riktig så scorer Wordprss sider svært høyt på Google egen hastighetsmåler.

Les mer om hvordan man optimaliserer for hastighet her

7. WordPress er sikker
WordPress har en høy grad av sikkerhet bygget inn i seg. 

Selve brukerdatabasen er nærmest umulig å bryte seg inn i  MEN hvis man slurver med egen passord sikkerhet så er det selvsagt ingen garanti. Man skal også være litt påpasselig med hvilke Plugins man innstallerer da disse gjerne er en «bakdør» for hackere til å komme seg inn på «baksiden» av nettsiden din. 

Gode rutiner for oppdatering og sikkerhet løser stort sett slik problematikk.

Oppsummering
WordPress er ikke perfekt, men det er garantert mest verdi for pengene ( ehh er gratis) – WordPress er robust, sikker, har uendelige muligheter for skalering og utvidet funksjonalitet.

Det er derfor vi sverger til WordPress.

Vi har jobbet med WordPress i 15 år – Vi kan WordPress og hjelper deg gjerne med din nye webside i WordPress.