Hva betyr Allow pingbacks & trackbacks – Fordeler og ulemper

I WordPress-verdenen er “pingbacks” og “trackbacks” begreper som brukes for å informere andre nettsteder om at du har lenket til dem i ditt innhold, og omvendt. Disse funksjonene lar blogger kommunisere med hverandre på en automatisert måte og kan bidra til å bygge nettverk og trafikk mellom relaterte sider.

La meg forklare litt dypere hva hver av dem betyr og hvordan de fungerer:

Hva er Trackbacks

 • Formål: Trackbacks lar deg kommunisere mellom nettsteder, ofte brukt som en måte å anerkjenne kilder eller inspirasjon. De vises også som kommentarer, men må ofte godkjennes manuelt.

Hva er Pingbacks

 • Kort fortalt: Pingbacks automatiserer Trackbacks mellom WordPress-sider. Når du lenker til et annet WordPress-nettsted i ditt innlegg, sender ditt WordPress-system automatisk en pingback til det andre nettstedet.
 • Formål: Hovedformålet med pingbacks er å la bloggeiere vite hvem som har lenket til deres innhold. Dette kan oppmuntre til gjensidig lenking og kommunikasjon mellom blogger.

Tillate Pingbacks og Trackbacks

Når du aktiverer “Allow pingbacks & trackbacks” på et innlegg i WordPress:

 • Du åpner opp for denne formen for kommunikasjon og nettverksbygging. Dette kan øke synligheten og trafikken til bloggen din gjennom organiske lenker og samtaler.
 • Imidlertid kan det også øke antallet spam-kommentarer, siden noen kan utnytte disse funksjonene for å promotere irrelevant eller lavkvalitetsinnhold på din side.

SEO og Brukeropplevelse

Selv om pingbacks og trackbacks kan bidra til å øke nettverk og engasjement, er det viktig å moderere kommentarene nøye for å unngå spam, noe som kan påvirke både brukeropplevelsen og nettstedets SEO negativt. WordPress tilbyr verktøy og plugins for å hjelpe med dette, sikrer at ditt nettsted forblir profesjonelt og relevant.

Om du bør skru av funksjonen for tilbakesporinger og pingbacks i WordPress eller ikke, avhenger av flere faktorer, inkludert dine personlige preferanser, nettstedets formål, og hvor mye tid og ressurser du er villig til å investere i å moderere innhold. Her er noen overveielser for å hjelpe deg med å ta en informert beslutning:

Argumenter for å skru av Trackbacks og Pingbacks:

 • Reduserer Spam: Deaktivering av tilbakesporinger og pingbacks kan betydelig redusere mengden spam du mottar. Dette kan forenkle administrasjonen av nettstedet ditt og forbedre brukeropplevelsen for dine besøkende.
 • Sikkerhetsforbedringer: Ved å deaktivere disse funksjonene, kan du potensielt minske nettstedets sårbarhet overfor visse typer angrep som utnytter tilbakesporings- og pingback-mekanismer.

Argumenter for å beholde Trackbacks og Pingbacks aktivert:

 • Fremmer Nettverksbygging: Tilbakesporinger og pingbacks kan fremme interaksjon og nettverksbygging med andre bloggere og nettsteder ved å informere dem om at du har lenket til deres innhold.
 • SEO Fordeler: Selv om effekten kan være beskjeden, kan tilbakesporinger og pingbacks bidra til SEO ved å generere tilbakekoblinger og øke nettstedets synlighet.

Et Kompromiss: Beholde funksjonen aktivert med moderering

 • Aktiver manuell godkjenning av kommentarer: Dette tillater deg å beholde fordelen av nettverksbygging og SEO som kommer med tilbakesporinger og pingbacks, samtidig som du forhindrer spam fra å vises på nettstedet ditt offentlig. WordPress lar deg moderere kommentarer, inkludert tilbakesporinger og pingbacks, før de blir publisert.
 • Bruk av anti-spam plugins: Det finnes flere effektive plugins som kan hjelpe deg med å filtrere ut spam-kommentarer automatisk. Dette kan redusere behovet for manuell moderering og gjøre det mer håndterbart å beholde tilbakesporinger og pingbacks aktivert.

Konklusjon

Det beste valget avhenger av dine spesifikke behov og ressurser. Hvis du verdsetter nettverksbygging og SEO-fordeler og har tid eller verktøy til å moderere innkommende tilbakesporinger effektivt, kan det være verdt å beholde funksjonen aktivert med manuell godkjenning av kommentarer. På den annen side, hvis du primært er opptatt av å minimere spam og sikkerhetsrisikoer, kan det være lurt å deaktivere tilbakesporinger og pingbacks helt.

Vurder din strategi for nettstedet og om du har ressursene til å håndtere modereringen som kreves for å opprettholde en god brukeropplevelse og sikkerhetsnivå.

.

Picture of Thomas Knutsen
Thomas Knutsen

Webutvikler og markedsfører. Eier av Inpercepta AS

Verdt å dele