Profil thumb Thomas Knutsen - eier av Inperzepta

WordPress for nettsider – Fortsatt langt foran alternativene i popularitet

WordPress er en ubestridt leder i verden av nettstedsplattformer. Med over 43% av alle nettsteder er WordPress den klart foretrukne nettstedsplattform for bedrifter, organisasjoner, nettbutikker og blogger.
Photographer editing photos at home office

Her er oppdatert statistikk på status for WordPress

  • 43.2% av alle nettsteder: WordPress driver nesten halvparten av alle nettsteder på nettet, ca 810 millioner i 2024
  • 74.4% av alle CMS-drevne nettsteder: WordPress dominerer CMS-markedet (Content Managment System), med nesten tre av fire nettsteder som bruker plattformen. 
  • Over 60 000 plugins: WordPress tilbyr et enormt utvalg av plugins som utvider funksjonaliteten til plattformen, og gjør det mulig å lage nesten alle typer nettsteder. 
  • Over 58 000 temaer: WordPress tilbyr et bredt utvalg av temaer som bestemmer utseendet og følelsen til nettstedet ditt, noe som gjør det enkelt å komme i gang med et profesjonelt design. 
  • Netthandelsplattformen WooCommerce, som er tett integrert med WordPress, har en markedsandel på 36%. Nærmeste alternativ er Shopify, som har en markedsandel på 5,8%

    (Kilde)

WordPress i Norge:

  • 45.6% av alle norske nettsteder: WordPress er også den mest populære plattformen i Norge, med nesten halvparten av alle nettsteder som bruker den. (Kilde: [fjernet ugyldig nettadresse])
  • Populær blant små bedrifter: WordPress er et populært valg for små bedrifter i Norge, da det tilbyr en rimelig og brukervennlig måte å lage et profesjonelt nettsted på.
  • Økende bruk av WordPress for e-handel: WordPress brukes også i økende grad til å lage e-handelsnettsteder, takket være plugins som WooCommerce.

Eksempler på norske nettsteder som bruker WordPress:

blogg.no
citybox.no (Hotellkjede)
https://www.cultura.no/ (bank)
https://hoyre.no/ (Politiske partiet Høyre)
https://rs.no/ (Redningsselskapet)
https://brreg.no (Brønnøysund registrene)
boligmappa.no

Utfordringer og trusler:

WordPress er et populært mål for hackere på grunn av sin store brukerbase. Hackere kan utnytte sikkerhetshull i WordPress-kjerner, plugins eller temaer for å få tilgang til nettsteder. Siden WordPress er så avhengig av å bruke plugins fra så mange forskjellige utviklere, som man ikke vet er gode nok eller har ærlige hensikter, er det lett for å gå på et sikkerhetssmell hvis man ukritisk innstallerer plugins. Dette er en av hovedårsakene at vi tilbyr komplett hosting, inkludert sikkerhetspakke for å adressere akkurat dette problemet.

Fremtiden for WordPress:

WordPress fortsetter å utvikle seg og forbedre seg. Nye funksjoner og forbedringer legges til regelmessig, og plattformen blir stadig mer brukervennlig. WordPress er godt posisjonert for å fortsette å være en ledende plattform i årene som kommer.

Konklusjon:

WordPress er en robust og fleksibel plattform som passer for et bredt spekter av nettsteder. Dens popularitet og brukervennlighet gjør det til et attraktivt valg for både enkeltpersoner og bedrifter. Selv om det står overfor noen utfordringer, er WordPress godt posisjonert for å fortsette å være en ledende plattform i årene som kommer.

Picture of Thomas Knutsen
Thomas Knutsen

Webutvikler og markedsfører. Eier av Inpercepta AS

Verdt å dele