Profil thumb Thomas Knutsen - eier av Inperzepta

WordPress – 10 beste grunner for å velge for din webside

Hvorfor skal jeg bruke WordPress? Er ikke WordPress komplisert? Kan nettsiden vokse med WordPress?
WordPress logoer - De 10 beste grunner til å velge WordPRess

Vi får en del spørsmål om WordPress, og hvorfor vi sverger til det.

Hva er WordPress?

WordPress er et det ledende innholdsstyringssystemet (CMS) som er brukervennlighet og utrolig fleksibilitet. WordPress er det til foretrukket valg for både nybegynnere og profesjonelle.

Hele 75% av alle CMS nettsteder i verden bruker WordPress, mens WordPress står for 43.2% av alle nettsteder totalt . Les mer statistikk om WordPress her

Med et rikt utvalg av funksjonelle plugins, kan enhver skape et funksjonelt nettsted, tilpasset ethvert behov, uten å måtte kode.

Mine 10 beste grunner for å velge WordPress

  • Gratis og bruker åpen kildekode
  • SEO optimalisert
  • Rask
  • Brukervennlig
  • Sikker (Men man må fortsatt aktivt beskytte)
  • Økosytem med over 60 000 plugins som kan gjøre alle typer funksjonalitet.
  • Lett å få hjelp til med 100 000-vis av WordPress eksperter over hele verden.
  • Kan tilpasses hvilket som helst design med mange tusen design teamer man kan bruke, eneten gratis eller til noen få kroner.
  • Responsiv og mobilvennlig
Logo til WordPress - Verdens største CMS plattform


Jeg skal utdype punktene i listen min her:

WordPress er bygget på OpenSource

At WordPress er open source betyr at kildekoden er åpent tilgjengelig for alle og kan modifiseres og deles fritt.

Dette åpner opp for en verden av muligheter for brukere og utviklere, ettersom det inviterer til samarbeid og innovasjon i utviklingen av plattformen. Det betyr at individuelle utviklere, bedrifter, og selv hobbyister kan bidra til å forbedre WordPress ved å utvikle nye funksjoner, sikkerhetsoppdateringer, og plugins, samt tilpasse systemet til spesifikke behov.

Denne kollektive innsatsen fører ikke bare til raskere utvikling og forbedringer, men også til en mer robust og fleksibel plattform som kontinuerlig tilpasses brukernes skiftende behov.

Open source-naturen til WordPress fremmer et sterkt fellesskap og demokratiserer webutvikling, slik at alle kan bygge og vedlikeholde en nettside med topp moderne funksjonalitet.

Og såklart, siden WordPRess er Open Source er plattformen gratis! Hvem som helst kan laste ned hele plattformen på WordPress.org

WordPress er SEO-vennlig

(SEO betyr Search Engine Optimized) At WordPress er søkemotoroptimalisert hjelper nettsider å oppnå bedre bla. Google rangeringer. Med andre ord, Google forstår innholdsstrukturen til WordPress og WordPress har en rekke SEO funksjoner bygget inn automatisk.

Vi vil fortsatt anbefale å jobbe systematisk med SEO, men WordpPress er ihvertfall en god start.

Hastighet

At websidene lastes raskt er blitt en viktig rangeringsfaktor for Google, men også for mennesker. Vi mister for tolmodigheten hvis vi må sitte mer en 3 sekunder å vente på en nettside laste.
WordPress er i siste årene blitt svært rask, og kan nå måle seg med hvem som helst.

En helt ubehandlet WordPresside scorer tilnærmet 100 i Google sin Speed tester.

Men er man ikke bevist kan WordPress, som alle andre nettsidesystemer, bli tregt hvis man bruker store bilder eller fyller databasen med masse dårlige plugins.

Brukervennlighet

Selvom første inntrykket kan være litt kaotisk når man skal lære seg bruke plattformen, så kan jeg forsikre deg om at det er faktisk svært enkelt å bruke systemet. Ihvertfall når du skal legge til innhold, laste opp bilder, video eller grafikk.

Ny med WordPress? Vi har kurs for deg, uansett hvilket “nivå” du er på.

Sikker

Siden WordPress er så stor så er plattformen mer utsatt for angrep en andre mindre populære. Det er bare et faktum. WordPress i seg selv er svært sikker, men svakheten ligger i menneskene som velger seg dårlige passord eller at man innstallerer plugins (for å få mer funksjonalitet) som har sikkerhetshull.

Det er en rekke tiltak man kan gjøre for å hindre at WordPressblir hacket. Jeg har skrevet WordPress og sikkerhetstiltak her

Over 60 000 plugins

Plugins er essensielle tilleggsmoduler som utvider funksjonaliteten til WordPress. De fungerer som byggeklosser som lar deg legge til nye funksjoner eller forbedre eksisterende funksjonalitet uten å måtte skrive kompleks kode selv.

Dette kan inkludere alt fra å legge til skjemaer, kalkulatorer, betalingsløsninger, forbedre SEO, nettbutikk, til å implementere komplekse sikkerhetstiltak.

Fordelen med plugins er deres evne til å gjøre avansert webutvikling tilgjengelig og håndterbar for brukere på alle tekniske nivåer. Med ca 60 000 plugins tilgjengelig, gratise og betaltye, kan WordPress-brukere enkelt tilpasse sine nettsider for å møte helt spesifikke behov, forbedre brukeropplevelsen.

Hjelpen aldri langt unna

Siden WordPress er så populær, og gratis – så er det 100 000-vis av mennesker i verden som er dyktige på WordPress og kan spesialtilpasse koden, løse problem eller bistå med videreutvikling.
I motsetning til såkalte “proprietær” system hvor spesialtilpassninger er ofte veldig kostbart.

Designet akkurat som du ønsker

I tillegg til Plugins, som legger til funksjonalitet, er det også Themes som styrer utseende. Du kan lett innstallere nye Themes direkte fra WordPress. Du finner både betalte og gratis.

Alternativt til Themes er PageBuilder som Elementor, hvor man med enekl Drag and Drop kan designe nettsiden sin akkurat slik man selv ønsker.

Vi bruker Elementor til det meste og gjør vår produksjon mer effektiv (og moro)

Responsiv og mobilvennlig

Mellom Rundt 60% av trafikken til nettsiden kommer/vil komme fra mobil. Derfor er det avgjørende at nettiden din også ser super bra ut og virker sømløst også på mobil. Har man ikke det i disse dager, kan man bare finne frem hengelåsen.

WordPress er svært godt optimalisert for mobil, men det er nødvendig å være bevisst på dette når man lager websidene også, for det er lett å gjøre feil på dette.
WordPRess har innebygget funksjonalitet så du kan enkelt se hvordan siden du lager ser ut på en mobil eller nettbrett.

Er WordPress er et bloggsystem?

Det er en vanlig misforståelse at WordPress bare er for bloggere. Det stemmer altså ikke som du sikker har forstått utifra alle de gode argumenete jeg har gitt. 

Jo WordPress startet som et bloggeplattform, men har utviklet seg gjennom årene til å bli en kraftig nettstedbygger og et robust innholdsstyringssystem (CMS) også for bedriftwebsider.

Nå er WordPress fleksibel nok til å lage alle typer nettsteder, alt fra enkle landingssider til komplekse nettbutikker med 10 000-vis av produkter. 

Blant annet er whitehouse.gov , sonymusic.com , news.Microsoft.com, https://thewaltdisneycompany.com/ WordPress sider med bra størrelse.

I Norge har vi .feks brreg.no , blogg.no og hoyre.no 

Oppsummert:

Teknologien er ikke perfekt, men det er garantert beste løsning for de fleste – WordPress er robust, sikker, har uendelige muligheter for skalering og utvidet funksjonalitet

Det er derfor vi sverger til WordPress.

Jeg har jobbet med webutvikling siden 2008 – Jeg og mitt team kan WordPress og hjelper deg gjerne med din nye webside.

*Kilde på statistikk

Les også denne artikkelen om hvem som bruker WordPress

Picture of Thomas Knutsen
Thomas Knutsen

Webutvikler og markedsfører. Eier av Inpercepta AS

Verdt å dele